Utmaningar i is för Beckmansadjunkt

Beckmans personal, visuell kommunikation

Jonas Johansson, adjunkt på Visuell kommunikation, ska tillsammans med skulptören Jordi Claramunt och arkitekten Lukas Petko skapa ett av säsongens rum på Ishotellet i Jukkasjärvi.

På Beckmans undervisar och handleder Jonas Johansson inom design med teknik som utgångspunkt — från digital anpassning av form och produktutveckling till interaktiva installationer.  

Vad kan du berätta om ert rum? 

–Vårt rum utmanar besökare att samarbeta och med hjälp av ljus och list få tillträde till en magisk fristad där skuggor och reflektioner vandrar tillsammans ostört.

Vad kommer att bli största utmaningen? 

–Ingen av oss har arbetat tidigare med is, och jag har minst erfarenhet generellt av att arbeta med sten och byggnation. Största utmaningen kommer bli att arbeta metodiskt och smart, att inte fastna på detaljer utan att ständigt förflytta sig mellan detalj och överblick. Jag kommer även arbeta en del med digitala tekniker för att förstärka upplevelsen och då isen rör på sig och till viss del smälter finns det även en del tekniska utmaningar… 

Berätta om ditt samarbete med Jordi Claramunt och Lukas Petko! 

–Jordi träffade jag i den Katalanska öknen, en fantastisk skulptör och människa med stor fantasi. Lukas är arkitekt och var student på Hyper Island under en kurs jag höll. Ingen av oss har arbetat ihop tidigare i någon större grad och vi bor på olika platser, så första gången vi alla kommer träffas blir i vinter. Jag ser fram emot att se Jordi bemöta den nordiska kylan! 

Ishotellet i Jukkasjärvi öppnar den 14 december.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera