Tre Beckmansalumni nominerade till LVMH Prize

vik. kommunikatör alumni

För första gången har alumni från Beckmans Designhögskola nominerats till prestigefulla LVMH Prize, Young Fashion Designers Award med sina varumärken.

Rave Review och Samuel Gui Yang

Den ena märket är Rave Review som grundades av Josephine Bergqvist och Livia Schück som träffades på modeprogrammet och tog examen 2016. Deras märke Rave Review lanserade de året därpå och där kombinerar de remake och upcycling med hög modegrad. Märket har visat sina kollektioner i Paris och Stockholm och nu senast i Köpenhamn. 

Det andra är Londonbaserade modemärket Samuel Guì Yang  grundat av Erik Litzén som tog examen från modeprogrammet 2012 tillsammans med Samuel Yang. 

Om LVMH Prize 

Det prestigefulla priset innebär 300 000 euro och stöd under helt år från lyxmodekoncernen. Tävlingen är öppen för tävlande under 40 år och som producerat minst två kollektioner. I år anmäldes 1700 märken och 20 av dessa har nu valts ut till semifinalen som äger rum 27-28 februari. Då ska 8 finalister vaskas fram av den 68(!) personer starka juryn. Finalen äger rum i juni på Foundation Louis Vuitton.

Nyheter
Filtrera