Toppnamn till Beckmans modeprogram

vik. kommunikatör mode

Beckmans Designhögskola stärker sitt utbildningsprogram för Mode med ett antal nyrekryterade tunga namn.

Ulrika Elovsson som har ett förflutet som materialutvecklare hos bland annat Issey Miyake Reality Lab och just nu har uppdrag för Hermès, välkomnas som lektor. Detsamma gäller för Linda Nurk som har arbetat vid de franska haute couture-husen Chanel och Givenchy. Martin Bergström känd för sina fantastiska mönster som tar sitt avstamp i naturen, har kommit och gått vid Beckmans som lärare, och hälsas nu varmt välkommen tillbaka som lektor i mönsterdesign. 

Sist men inte minst säger Beckmans Designhögskola hej och välkommen till den svenska stjärndesignern Ann-Sofie Back som kommer att återfinnas både vid programmet för Mode och vid avdelningen för Konstnärliga och kontextuella studier, men också arbeta som lärare vid Beckmans Kvällsskola.

–Min uppgift som rektor är att se till att studenterna ges det bästa av det bästa när det gäller undervisningen. Att designern Pär Engsheden är programansvarig för Mode, gör att jag vet att studenterna är i trygga händer. Nu har hans team förstärkts med helt fantastiska namn inom mode, och att en av dem kan ropa BACK TO SCHOOL gör inte saken sämre, säger Karina Ericsson Wärn, rektor för Beckmans Designhögskola.

–Efter bara några år som programansvarig ser jag tydligt hur jag och mitt kollegium skapat en attraktiv och stark utbildning inom modedesign. Resultatet är redan internationellt synbart. Med de nya tillskotten i mitt team ser jag att vi kan nå ytterligare framgångar, säger designern Pär Engsheden. 

Nyheter
Filtrera