Tips om arbetsprover – mode

Beckmans kvällsskolan, ansökan

Modestudenterna Robin Stenberg och Jade Cropper Anér delar med sig av tips till dig som sitter med arbetsprover till Beckmans.

–Det viktigaste när du sitter med arbetsproverna tycker jag är att fråga dig själv vad du får ut mest idéer av, vad som utvecklar dig. Och inte tänka utifrån vad du tror Beckmans vill ha, säger Jade.

–Jag håller med. Men också att spotta ur sig alla idéer och testa många olika saker. Sen är det förstås viktigt att börja i tid och inte hålla på med research för länge utan planera hur mycket krut du ska lägga på vad, säger Robin.

Från trä till textil

Robin Stenberg är utbildad snickare men går nu första året på Modeprogrammet.

–Jag höll på mycket med remakes av kläder när jag var yngre så jag har alltid haft ett stort intresse av skapa med textil också.

Det blev ett basår på Tillskärarakademin innan han sökte till Beckmans förra våren.

–När jag gjorde arbetsproverna bollade jag mycket med en lärare på Tillskärarakademin, vilket var väldigt skönt. På så vis fick jag hjälp att sålla bland allt mitt material, berättar Robin.

Värdefullt att bolla idéer

Att just kunna bolla med en lärare på en förberedande utbildning är något som Jade Cropper Anér också uppskattade mycket. Hon gick Beckmans Kvällsskola mode året innan hon sökte till Modeprogrammet.

–Jag fick mycket bra tips på Kvällsskolan när jag skulle söka till kandidatprogrammet. Vi fick titta på andras arbetsprover och fick handledning, berättar Jade.

Dessförinnan hade hon gått ett år på en kandidatutbildning i Mode på Westminister men trivdes inte riktigt i de relativt stora klasserna där.

–Jag ville gå på Beckmans eftersom klasserna här är små, 12 studenter, vilket ger ett annat fokus på varje student. Så efter ett år på Westminister började jag på Kvällsskolan istället, berättar Jade som tycker att den är ett bra sätt att prova om Beckmans passar en som skola.

–Men fokus på Kvällsskolan Mode ligger på att utveckla det konstnärliga inom mode så det är mycket kroki och teckning, inte så mycket teknik som mönsterkonstruktion och sömnad.

Vill du se mer av hur Jade löste förra årets kollektionsuppgift i arbetsproverna? På sin egen site visar hon hela sin kollektion ”The Hidden Perishability” som var hennes svar på designuppgiften med tema konst.

Här hittar du också fler tips om ansökan

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera