Tack Classe!

Beckmans

Han har sett fler än ett tusen Beckmansstudenter passera genom åren, stekt över en miljon pannkakor till dem och bakat fler än tiotusen bullar. Efter 27 år på Beckmans har nu de sista bullarna bakats i Classes café.

Naturlig samlingsplats på Nybrogatan 

När Classe tog över Beckmans café 1993 låg skolan på Nybrogatan 8. 

–Det var min brorsa Rickard som hade caféet från början och när han tröttnade tog jag över, berättar Classe. 

–På Nybrogatan var det full fart. Där blev caféet en naturlig samlingsplats eftersom alla passerade när de kom in på skolan. Nästan alla studenter kom och åt lunch varje dag och när det var slututställning jobbade vi dygnet runt. Då flyttade vi upp köket en våning, ut på altanen som fanns där, så kunde de sitta ute och äta. Jag minns särskilt en gång när vi började steka bacon och koordinatorn för modevisningen kom inspringande och var helt galen för att det luktade bacon. På den tiden var ju modevisningarna på skolan.

Doften av nybakat bröd & snöglobssamling 

2009 flyttade Beckmans till Brahegatan 10, och med följde doften av Classes nybakade bröd som möter en i entrén på morgonen, 80-tals tigern i porslin som han hittade i en container en morgon på Nybrogatan och snöglobssamlingen. 

–Det började med att några studenter köpt en snöglob när de varit på resa och sen bara fortsatte det. Jag brukade bjuda på en lunch när jag fick en snöglob. Nu har jag runt 200, men de skulle varit närmare 300 om inte några studenter som lånat ett gäng till en filminspelning råkat tappa dem i golvet. 

Viktigast och roligast när studenterna kommit för att äta 

Coronapandemin har tyvärr satt stopp för verksamheten. I våras stängde skolan och införde distansundervisning. Sedan skolan öppnade igen, när höstterminen drog igång, har besökarna varit få, både från studenter och personal men också från kontoren runt omkring när många fortfarande pluggar och jobbar hemifrån.  

–Genom alla år har det varit viktigast och roligast när studenterna kommit för att äta. Och att ordna julbord och sommarbord för hela skolan har varit väldigt roligt och uppskattat. Det är många minnen och det känns vemodigt att sluta, jag har trivts bra och det varit kul. Men allt har sin tid och nu var det dags att sätta punkt, säger Classe.

Tack Classe för alla år!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera