Stipendium till Beckmansstudenten Amanda Rascka

Beckmans mode

Amanda Rascka, som går andra året på modeprogrammet, är en av mottagarna av de nyinstiftade stipendiet Rock and Blue Design Award som delades ut på Habit Awards.

Även tidigare Beckmansstudenten Anna Spånberg, som gick ut modeprogrammet 2015, är en av mottagarna av stipendiet. Stipendiet innebär att de vinner 40 000 kr respektive 30 000 kr samt att de har fått producera och fota kollektionerna som de vann med.  

Amanda Rascka är även aktuell med sin debutkollektion från Beckmans som visas i en digital lookbook, en filmad modevisning, och ett showroom på skolan den 26-27 november.

Om stipendiet  

Stipendiet är instiftat av Salomon Dahan, vd och grundare av House of Saki – ett modehus med bas i Skåne med varumärkena Saki Sweden, Stand Studio och Rock and Blue. Han hade länge funderat på hur han bäst skulle kunna ingjuta framtidstro i nästa generations modedesigner och bestämde sig för att instifta ett stipendium tillsammans med Habit: Rock and Blue Design Award.

Juryn som har utsett vinnarna är Salomon Dahan, Margareta van den Bosch, tidigare chefdesigner på H&M, Sandra Karlsson, chefdesigner på Rock and Blue, Eva Due pr- och kommunikationschef hos House of Saki, och Kajsa Åström, chefredaktör för Habit.

Grattis från oss på Beckmans!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera