Sittmöbel av Beckmansalumni på Dezeen Awards longlist

vik. kommunikatör alumni, form, stockholm furniture fair

Sittmöbeln Seats av tidigare Beckmansstudenterna Josefin Zachrisson och Mira Bergh Edenborg är ett av de nominerade designprojekten till Dezeen Awards 2019.

Dezeen Awards premierar årets bästa nya arkitektur, inredning och design runt om i världen och i årets tävling lämnades över 4500 bidrag in från 87 länder. Seats har valts ut i konkurrens med projekt från stjärndesigners som Patrica Urquiola, Michael Anastassiades och kända designstudios som Barber & Osgerby.

Designad i kurs på Beckmans

Sittmöbeln togs fram i den möbeldesignkurs som genomförs sista året på Formprogrammet i samarbete med några av Sveriges mest kända möbelproducenter. Josefin Zachrisson och Mira Bergh Edenborg samarbetade med Johanson Design och Seats ställdes först ut i Beckmans monter på Stockholm Furniture Fair i feburari i år. I april visades den i den svenska samlingsutställningen ”HEMMA Gone Wild” på Milan Design Week.

Möbel som utforskar sittande

Seats är en modulär möbel där även rygg och armstöd är sittplatser. Det är också en möbel med ett skulpturalt värde.

–Vi jobbade mycket med ombytta roller, att utforska sittande och bryta normer i vår process. Vi ville även ifrågasätta det generella uttrycket hos möbler som är skapade för offentlig miljö. Seats form, funktion och material är valda utifrån ett rum i rörelse; en miljö där mycket folk vistas, som håller ett visst tempo och där sittplatser används en kortare stund, berättar Josefin och Mira.

Rösta på Pinterest!

Nu har du chansen att rösta på Josefin och Miras sittmöbel i tävlingen. Genom att pinna deras projekt på Pinterest har de möjlighet att bli publikens favorit vilket även är något som juryn tar hänsyn till den 12 september då tävlingen avgörs. Rösta här!

Nyheter
Filtrera