Platsen, gestalten – kommentarer till sex platser i Stockholm

vik. kommunikatör konstnärlig gestaltning

Sex platser i Stockholms stad har under tre veckors tid undersökts av studenter i Visuell kommunikation och i Form. Utifrån undersökningarna har de skapat visuella gestaltningar som är kommentarer, tillägg eller hämtar inspiration från platserna.

Olika perspektiv på Stockholms stad

Platserna är valda för att ge olika perspektiv på Stockholm som stad och hur olika liv kan gestalta sig där. De kan ha konstnärliga betydelser, eller vara socialt intressanta och ibland sammanfaller de båda. På flera av platserna finns konst närvarande som gestaltningar eller som möjligt användningsområde av platsen.

Platserna som studenterna utgått från är Einar Hylanders lägenhet på Narvavägen som förvaltas av Moderna Museet, S:ta Clara kyrka på Norrmalm, Kungens väntsal på Centralstationen, Snösätra gränd i Rågsved, Gamla Porslinsfabriken i Gustavsberg och Slakthusområdet vid Globen. 

”Pasta med Einar” 

Formstudenten Ellinor Sixtensdotter har inspirerats av konstnären Einar Hylander och hans lägenhet på Narvavägen.

–Till lägenheten har han byggt möblerna av allt han kunde hitta, som galgar, tofsar och saker ur containrar. Jag ville också bygga en möbel av oväntade material och sånt som annars kanske ses som skräp, berättar Ellinor om sitt sidobord ”Pasta med Einar” med roterande bordsskiva av bland annat gummimatta, pasta och papprör.

Nyheter
Filtrera