Öppen föreläsning | Vad skulle Sigurd Lewerentz ha gjort?

Beckmans öppen föreläsning

Formgivarduon bakom prisbelönta boken Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt, berättar om arbetet med praktverket i en öppen föreläsning på Beckmans.

Ett unikt bokprojekt

I samband med utställningen Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt gav ArkDes tillsammans med Park Books ut en bok på 712 sidor, i två olika utgåvor på svenska och engelska, med närmare 800 bilder och 600.000 tecken text. Ett unikt projekt.

Boken formgavs och producerades av Malmsten Hellberg under 2020. Påföljande år belönades den dubbelt av Stora Designpriset 2021, då den tilldelades Juryns guldpris och silver i kategorin Redaktionellt.

Portfoliobild: BT Studio, omslagsfoto: Johan Dehlin.

Beckmansföreläsning om hur bokens uttryck växte fram

I föreläsningen på Beckmans bryter Stefania Malmsten och Ulrika Hellberg ner arbetet med boken i sina beståndsdelar och berättar om hur de specifika förutsättningarna drev fram bokens uttryck.

Utställningen om Sigurd Lewerentz pågår till 28 augusti på ArkDes på Skeppsholmen. Läs mer om utställningen här.

Om Malmsten Hellberg

Malmsten Hellberg är en grafisk design-studio i Stockholm som grundades av Stefania Malmsten och Ulrika Hellberg 2013. Utifrån en djup förståelse för varje uppdrag, och med en tydlig metod, skapar de sympatiska och sofistikerade lösningar för böcker och tidningar, filmgrafik, utställningar och grafiska identiteter. Bland uppdragsgivarna finns museer, bokförlag, designföretag, arkitektkontor och filmproduktionsbolag. 

Stefania Malmsten är också lektor på programmet Visuell kommunikation på Beckmans.

Tid & plats

När: 29 mars kl 16.15
Var: Aulan, Beckmans Designhögskola, Brahegatan 10.
Ingen föranmälan behövs.

Välkommen!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera