Open call | Are you the new contemporary?

Beckmans

Nyutexaminerade designers, nu finns chans att ställa ut under Stockholm Creative Edition, 18-21 maj!

På gemensamt initiativ av Stockholm Creative Edition, Svensk Form (Ung Svensk Form) och Beckmans Designhögskola bjuder vi in till deltagande i utställningen New Contemporary – en möjlighet för nyetablerade designers.

Utställningen äger rum på Sveavägen 8 under Stockholm Creative Edition den 18-21 maj 2022. Med fin support från Vasakronan!

Vem kan delta?

Du som har examinerats under de senaste 5 åren från en svensk designhögskola (bachelor och/el masternivå) är välkommen att ställa ut verk och objekt som möbler, belysning, textil och konsthantverk. Även verk som ligger i skärningspunkten mellan design, konst och hantverk välkomnas!

Pressvisning under Stockholm Creative Edition 2021. Foto:Stockholm Creative Edition.

Varför gör vi det här?

Det finns ett stort behov av en plattform för att ställa ut och sälja sin design bland nyetablerade designers. Syftet är att driva på utvecklingen och stötta designers genom att tillhandahålla en arena där de, producenter samt övriga delar av branschen kan samlas. Vi vill stärka svensk designs position på den internationella marknaden och designernas möjligheter att nå nya målgrupper.

Urval görs av en jury

Urval görs av en jury som består av:
Annika Berner, Beckmans Designhögskola
Chandra Ahlsell, Malmstens (MLU)
Karin Wiberg, Ung Svensk Form
Ulrika Kjellström Attar, Stockholm Creative Edition

När & var

Sveavägen 8, Stockholm.

Ansök om att delta senast 2 maj

För att delta, skicka en ansökan med bilder på max 5 projekt samt beskrivning senast den 2 maj till ulrika@stockholmcreativeedition.com

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera