Om gränslandet mellan det analoga och det digitala

Beckmans examen2019, form

Nyutexaminerade designern Josefin Zachrisson är inbjuden till MER Arkitektkontor för att att prata om värdet av tredimensionell formgivning i en digital och fysisk kontext.

I sitt uppmärksammade examensprojekt från Beckmans, No(n)sense, utforskar hon med hjälp av fysiska objekt och en virtuell upplevelse gränslandet mellan det analoga och det digitala.

1. Vad har du fått för reaktioner på ditt examensprojekt?

–Jag har fått otroligt fin respons på mitt examensarbete. Reaktionerna kommer från både konst- och designvärlden vilket känns speciellt eftersom det är i gränslandet däremellan som jag vill positionera mig. En del i min utställningsform var virtuell och det gav mig möjligheten att bjuda in besökaren att interagera med mitt projekt och processen bakom. Det fungerade som ett verktyg och öppnade upp till samtal om projektets essens.

2. Kommer du ta projektet vidare på något sätt? 

–En stor del av mitt examensarbete handlade om att formulera en metod för hur jag skulle kunna verka i fortsättningen, så min ambition är att fortsätta utveckla min process i den riktningen. I och med att jag fick Glassfactorys arbetsstipenium så har jag redan nu ett projekt att applicera min metod på och det känns så himla spännande.

3. Vad gör du härnäst? 

–Efter tre år av ett givet sammanhang försöker jag skapa mitt eget, dels genom att fortsätta utveckla en förlängning av mitt examensprojekt dels genom att omge mig med människor som inspirerar mig. Jag kommer tillsammans med tre andra från min avgångsklass, Julia Jondell, Mira Bergh Edenborg och Matilda Ström Ellow,  starta ett konst- och designkollektiv. Vi har en ateljé och tanken är att vi både kommer sitta med egna uppdrag och göra projekt tillsammans. Både jag och branschen har mycket att se fram emot!

Här kan du anmäla dig till seminariet

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera