Nyutexaminerade designers från Beckmans utvalda till Formex

vik. kommunikatör examen2018, form, mode och visuell kommunikation

Fyra nybakade designers från Beckmans visar upp sina examensprojekt på inredningsmässan Formex som öppnar imorgon.

Odlingsarmatur för närodlat mat direkt i köket

Maria Chifflet (Form) fick i juni Stockholmsmässans nyinstiftade innovationsstipendium för sitt examensprojekt Gro. I odlingsarmaturen Gro förenas form och funktion till ett modulärt odlingssystem för urban inomhusmiljö. Den passar bäst för små växter som till exempel örter och sallad. 

”Smart, snygg och bra. En design som är bra ur ett klimat- och hållbarhetsperspektiv, men också ur en hälso- och livsstilssynpunkt. Formex tror att Gro av Maria Chifflet kommer uppskattas av många på marknaden som vill närodla sin egen mat direkt i köket,” skrev Stockholmsmässan i sin stipendiemotivering. 

Utställningen Design Student Selected 

Förutom Maria Chifflet är Jennie Adén (Form), Amanda Borgfors Mészàros (Mode) och Ella Masus (Visuell kommunikation) utvalda till utställningen Design Students Selected på inredningsmässan. Samtliga tog examen från Beckmans i våras och är tre av tolv studenter från Sveriges designutbildningar som blivit utvalda att ställa ut sina examensarbeten. Med utställningen vill Formex skapa branschsynlighet för ännu oetablerade designers men också för att besökare, press och inköpare ska få möta och skapa relation till nyutexaminerade kreatörer. 

Jennie Adén visar projektet ”Down to Earth” där hon skapat en kollektion produkter som alla tillkommit av lokalt råmaterial från Värmland. Amanda Borgfors Mészàros visar kollektionen DNA där hon utifrån en hantverksbaserad praktik utforskat sitt ursprung och sin identitet. I juni tilldelades hon Bernadotte Art Award för sitt arbete. Slutligen visar Ella Masus sitt projekt ”Vredesafton”, ett magasin som är en dokumentation av kvinnlig vrede.

Nyheter
Filtrera