Nuvarande och tidigare Beckmansstudenter nominerade i Ung Svensk Form

vik. kommunikatör alumni, form

Malin Berglund och Anna Sjöberg är två av de Beckmanssalumni som är nominerade i Ung Svensk Form. Förutom alumni är även
modestudenten Amanda Borgfors Mészàros nominerad för sin kollektion Global Nomad.

Innovativt hyllsystem

Malin Berglund och Anna Sjöberg gick ut Form för 1,5 år sedan och sedan dess har de bland annat jobbat med sitt hyllsystem Cell  – from one piece to a whole system som nu är nominerad.  

–Vår idé med Cell var att skapa en flexibel förvaringsmöbel som kan byggas efter behov samt placeras både på plana väggar men även inuti och utanpå hörn. Hyllsystemet är uppbyggd av en basform och beroende på hur dessa placeras i förhållande till varandra kan man skapa flera olika kombinationer och förvaringsmöjligheter, såsom boxar och hyllplan. På så vis passar den både i privata och offentliga miljöer, berättar Malin.  

Hyllan är tillverkad i aluminium och lackerad med en gummiliknande yta som ger den en mjukare känsla samt håller saker på plats. Den har också ett tillhörande bokstöd som kan placeras både horisontellt och diagonalt.  

Började jobba ihop redan på Beckmans 

Malin och Anna träffades när de läste på Formprogrammet på Beckmans. Inför Beckmans utställning på Stockholm Furniture Fair 2016 började de arbeta tillsammans och efter examen i juni samma år följde en tid på Snøhetta för dem. Idag jobbar Anna på Wingårdhs arkitektkontor och Malin frilansar som produktdesigner. Vid sidan av jobbet startade de nyligen Studio Alter ihop, en designstudio som tror på en designstrategi där relevans, funktion och tydlighet alltid sätts i relation till mottagaren och slutprodukten.  

Övriga nominerade Beckmansalumni 

Alecsander Rothschild som gick ut Modeprogrammet i juni förra året är nominerad för sin uppmärksammade examenskollektion Love Letter. Kollektionen vann i augusti brons i tävlingen Designers’ Nest och blev en av 2017-års Vogue Talents

Isa Andersson tog examen från Formprogrammet 2016 och är nominerad för In/Visible Power. 

Anne Mette Agga Stage gick ut Visuell kommunikation 2015 och är nominerad för BodySoapName, Generator.com.

Om Ung Svensk Form 

Utställningen Ung Svensk Form visar unika verk i en rad olika discipliner: från produktdesign till konsthantverk. Det är ett fönster mot framtiden och en plattform för unga designer och deras idéer och ger en inblick i vad som pågår på den unga designscenen i Sverige idag. Utställningen visas på ArkDes 8 februari – 18 mars. 

Ung Svensk Form 2018 är en samproduktion mellan Föreningen Svensk Form, ArkDes, IKEA och Malmö stad.

Nyheter
Filtrera