Nobel Week Lights – ljusverk på Sergels Torg av alumni från Beckmans

Beckmans alumni

Med verket Reflect tar fem alumni, Studio Tek, från Beckmans plats på Sergels Torg när Nobel Week Lights invigs den 5 december.

Reflect en del av ljushyllning under Nobel

Ljushyllningen pågår i Stockholm under Nobelveckan med verk av ljusdesigner, konstnärer och forskare på ett femtontal platser runt om i Stockholm. Gemensamt för samtliga verk är att de har inspirerats av Nobelprisen. I verket Reflect vill Studio Tek visa att det bakom varje Nobelpris finns människor och forskning som inte syns vid själva ceremonin, personer både i historien och samtiden som varit avgörande för att arbetet ska bli verklighet.

-Med verket vill vi lyfta fram alla delaktiga. För att komma framåt i ett arbete behövs kommunikation och reflektion. Genom att reflektera tankar och idéer med kollegor förs arbeten framåt och utvecklas till resultatet, berättar Studio Tek.

Ett alumniprojekt från Beckmans

-Projektet har utvecklats inom ramen för Beckmans Designhögskolas alumniprojekt i samarbete med Nobel Week Lights.  Att just i år kunna vara delaktig i ett projekt som har som tema att sprida ljus i mörker och som kan upplevas tryggt utomhus känns väldigt roligt säger Annika Berner, chef externa relationer. Vi har också fått mycket nya kunskaper genom samarbete med ljusdesigner Tobias Rylander.

Se installationen utanför Kulturhuset Stadsteatern, bredvid den långa trappan ner till Sergels torg (övre plan) 5-13 december. 

Om Studio Tek 

Studio Tek är en co-working studio som består av fem formgivare och inredningsarkitekter. Medlemmar är Elsa Ekdahl, Sofie Johansson, Asta Florestedt, Lovisa Sandström och Olivia Tognelli, alla alumni från Beckmans Designhögskola 2019 och 2020. Tek arbetar med designprojekt – färgkoncept, produktformgivning och inredning. Studion har bland annat arbetat med producenter som Gärsnäs, Källemo, Wood Stockholm och Swedese.

Om Nobel Week Lights

Nobel Week Lights är initierat av Annika Levin, Alexandra Manson och Lara Szabo Greisman med Support från Stockholms Stad, Stockholms Handelskammare och Institut Français de Suède. 

Tack till Tobias Rylander, Kimtech, Damstahl och Ahlsell

5-13 december 2020. Se installationerna med avstånd till andra, utomhus och utan kostnad. Läs mer: www.nobelweeklights.se

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera