New Way Home – examensstudenter och alumni på Milan Design Week

vik. kommunikatör product and interior design

Åtta examensstudenter och tre nyutexaminerade formgivare från Beckmans tar plats på Milan Design Week 17–22 april.

Det är första gången formgivarna ställer ut i Milano och det är fjärde året i rad som Beckmans Designhögskola är på plats under designveckan där. 

Utställningen Hemma – Stories of Home

I år deltar Beckmans i det svenska samarbetet, Hemma – Stories of Home, kurerat av Stockholmsbaserade Joyn Studio. Utställningen har möjliggjorts av Visit Sweden som leder regeringens initiativ Swedish Design Moves i samarbete med Svensk form, Association of Swedish Fashion Brands, Sveriges Arkitekter och Trä- och Möbelföretagen.

–För Beckmans är samarbeten med omvärlden en central del i pedagogiken. Att vara på plats under den internationella designveckan i Milano innebär stora möjligheter att skapa nya professionella relationer och få djupare förståelse för sin egen roll som designer, säger Annika Berner, chef för externa relationer på Beckmans och ansvarig för projektet.

Idéer om möbler och objekt för hemmet

Förankrade i nuet skriver de nya designerna dag för dag sina egna berättelser om vad ett hem kan vara: experimenterande, kreativ energi, berättande och samarbete står i centrum för utvecklingen och att utmana normer för att skapa en bättre vardag. Genom att formulera och gestalta egna projekt, arbeta i samarbete med andra studenter och några av Sveriges med kända producenter utvecklar de nya idéer om vad möbler och objekt för ett hem kan vara.

Medverkande studenter:  Anna Herrmann, Frida Pettersson, Hanna Stenström, Jennie Adén, Klara W Hedengren, Lisa Jonsson, Lisa Lindh och Madeleine Nelson
Medverkande alumni: Emma Stridh, Hanna Wik och Jonatan Nilsson

Visuell kommunikation i projektet:  Carl Cavallius, Gabriel Fager Ferrari  och Jonathan Jervelind

Tid och plats

Hemma – Stories of Home/New Way Home
Adress: Via Eugenio Balzan 4, Brera Design District
Hitta hit

Förhandsvisning press: måndag 16 april kl 9-17
Vernissage: tisdag 17 april kl 18-22
Beckmans Design Talk ”Emerging Swedish design stories—future homemakers”: torsdag 19 april kl 10-11
Övriga öppettider: 17-22 april kl 9-19
För mer information: Annika Berner, chef externa relationer/lektor

Tack till!

BolonDahl agenturerKvadratKällemoMassproductionsMateriaMercedes BenzStockholmsmässanStockholms AuktionsverkSvensk FormSvenskt TennThe Glass Factory och Visit Sweden

Nyheter
Filtrera