Modekurs på Tensta konsthall under påsklovet

vik. kommunikatör ansökan och mode

Tillsammans med Tensta konsthall bjuder vi in till modevecka under påsklovet för ungdomar i åldern 13-18 år. Kursen leds av tidigare Beckmansstudenterna Eli Solberg och Felicia Åström.

–Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.

Det blir workshops i olika tekniker, bland annat det som kallas remake design då second-handplagg används för att skapa nytt.  

–Veckan kommer framförallt handla om att fånga ungdomarnas intresse. Vi vill inspirera och berätta hur de går vidare och vilka vägar som finns.

Se ett inslag från kursen i SVT den 7 april.

Olika ingångar till modedesign

Felicia och Eli har själva helt olika ingångar till varför de började med modedesign. För Felicias del hade hon med sig det hemifrån då hennes mamma alltid sydde, men hon själv var först mest inne på att rita och teckna. I gymnasiet kom hon på att hon ville jobba med modedesign. Vägen till Beckmans gick via två olika folkhögskolor där hon lärde sig grunderna i mode och design men även om sig själv och sitt eget uttryck. 

För Eli var det inte självklart att det skulle bli mode som var framtiden, däremot någonting inom konst eller något annat kreativt. Så Eli började med grafisk design och åkte till London för att plugga till modeillustratör. 

–När jag var där kom insikten att jag ville göra en kollektion. Men jag kunde ju inte sy, jag hade inte sytt i hela mitt liv! Så jag bytte spår och lärde mig sy på en förberedande utbildning i sömnad på Tillskärarakademin, berättar Eli som sen kom in på Beckmans.

Ungdomar från Järva har företräde

På grund av coronarestriktionerna kan endast tio ungdomar delta i modekursen på Tensta konsthall. Men det är inte först till kvarn som gäller, utan ungdomar från Järva har företräde.

–Det ska bli kul att träffa ungdomarna. Jag minns hur det var i den åldern, allting var spännande och det fanns en massa energi. Vi ser fram emot att träffa alla, säger Eli.

Anmälan sker genom Facebookeventet.

Nyheter
Filtrera