Modedesigner från Beckmans inbjuden till designfestival i Moskva och Sibirien

vik. kommunikatör alumni och examen2018

Beckmansalumn Anastasia Jansäter (2018) är inbjuden till designfestivalen Fashion Futures i Moskva och Krasnojarsk i Sibirien för att berätta om och visa sin uppmärksammade examenskollektion från Beckmans.

Anastasia tog examen från Beckmans i våras och sedan dess har hennes kollektion ”The Russian Soul” visats på Paris Fashion Week, tävlat i Designers’ Nest på Copenhagen Fashion Week och synts på artister som Seinabo Sey.  

Om Fashion Futures

Fashion Futures är en serie öppna föreläsningar och workshops med utländska modedesigners, som pågår från 29 oktober – 6 November i Moskva/Krasnojarsk. För andra året i rad samlas talare på designskolor för att dela med sig av sina egna erfarenheter, visa sin design och dela med sig av sina tankar om modebranschen och utbildning inom modedesign.

Festivalen arrangeras av HSE ART and Design School tillsammans med den ryska tidningen Fashion Theory med stöd av ambassaderna från Danmark, Finland, Norge, Sverige och Israel. Inbjudna gäster är Iben Hoj (Danmark), Kobi Levi (Israel), Anastasia Jansäter (Sverige), Julia Skarland (Norge), Julia Maria Männisto (Finland).

Förutom att presentera sitt eget arbete under designfestivalen kommer Anastasia sitta med i juryn tillsammans med de övriga inbjudna gästerna för att utse vinnarna i den lokala tävlingen för designstudenterna, Dress Code: Sibiria, som hålls för tionde året i rad. Dessutom deltar hon i en paneldiskussion om hållbart mode, lokal/global framtid inom mode, teknik och hantverk.

Nyheter
Filtrera