Med passion för läderhantverk och kvalitet

Beckmans mode

Anna-Karin Friberg som går andra året på modeprogrammet fick i maj chansen att visa sin kollektion för 800 personer på Skandinaviens största modevisning Spring Inspiration.

Skandinaviens största modevisning 

Spring Inspiration är Skandinaviens största modevisning och organiseras av högskolestudenter inom handel i Jönköping. Evenemanget ser olika ut varje år och denna gång var temat ”Spring Inspiration Goes Fashionweek” –På en 32 meter lång catwalk fick jag visa min kollektion för ca 800 personer och jag kunde inte önska mig en bättre kväll! Responsen jag fick från både publik och arrangörer var otrolig och alla fina kommentarer värmer än idag, säger Anna-Karin.

Kollektion som vill mana till eftertanke  

Kollektionen som hon visade är en vidareutveckling av den couture-kurs som genomförs under vårterminen i 2:an på Beckmans modeprogram. 

–Jag jobbar alltid med fokus på hållbarhet och i den här kollektionen ville jag låta två världar mötas; äldre tiders inställning kring konsumtion och produktion och dagens syn på användande. Kollektionen är tillverkad i tekniker och material som annars inte är direkt förknippade med couture. Inspirationen är hämtad från läderaccessoarer och genom att arbeta med läder vill jag förhöja läderhantverket och ge betraktaren en konkret koppling till det handgjorda skapandet och kvalitet. På så vis vill jag utvidga den kultur som masskonsumtionen sakta håller på att ödelägga, berättar Anna-Karin.

Vill visa på alternativ och möjligheter inom hållbarhetstänkande 

Innan Anna-Karin började på Beckman gick hon Stenebyskolan inriktning Läder Skinn och Päls för mode och accessoarer 2 år.  Därefter gick hon 1 år på Beckmans Kvällsskola mode innan hon började på modeprogrammet.    

–Jag visste redan från tidig ålder vad jag ville hålla på med och har sedan dess strävat efter att uppnå mitt mål. På Steneby fann jag min passion för läderhantverk och kvalitet. 

Hon har också ett tydligt mål med sitt skapande: att bidra till en mer miljövänlig konsumtion och produktion. 

–Jag vill visa världen på alternativ och möjligheter inom hållbarhetstänkande. Det som främst återkommer i min design är återvinning, där syftet är att återge liv till material som inte längre anses ha något värde, säger Anna-Karin.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera