Leif Sorte ny ordförande för Beckmans Designhögskola

Beckmans

Leif Sorte, VD för Forsman & Bodenfors, invald som styrelseordförande för Beckmans Designhögskola.

Beckmans Designhögskola är statligt finansierad och ägd av Stiftelsen Beckmans Designhögskola. Den 31 augusti 2022 valdes Leif Sorte, VD för Forsman & Bodenfors, in som styrelseordförande för Beckmans Designhögskola och efterträder Leif Pagrotsky.

– Jag har under mina snart 30 år i branschen alltid känt en stor kärlek till kreativitet. Jag brinner för starka idéer, design och hantverkskunnande och vet hur avgörande dessa beståndsdelar är för framgångsrika varumärken. Det är precis allt detta som är grundbultarna i Beckmans utbildningsprogram. Därför känns det väldigt roligt att få vara med och utveckla Beckmans position som en av världens bästa skolor för kreativa talanger, säger styrelseordförande Leif Sorte.

Leif Sorte har under de senaste 20 åren arbetat inom Forsman & Bodenfors i olika ledande roller. Han har tidigare varit VD för varumärkes- och designbyrån Happy F&B och är idag koncernchef för Forsman & Bodenfors-gruppen i Sverige och VD för Forsman & Bodenfors. Innan Leif Sorte började hos Forsman & Bodenfors arbetade han under lång tid inom svensk detaljhandel, bland annat i rollen som marknadschef för Nordiska Kompaniet.

– Med Leif Sortes djupa kännedom om kreativt skapande – och nya lokaler i AGAs gamla industri på Lidingö anpassade till en spjutspetsutbildning i design – känner jag mig som drabbad av positiv resfeber, säger Beckmans rektor Karina Ericsson Wärn.
– Nu växlar vi upp med målet att bli en av världens bästa skolor för design!

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera