Leif Pagrotsky föreslagen som ny ordförande för Beckmans Designhögskola

Beckmans

Beckmans Designhögskola är statligt finansierad och ägd av Stiftelsen Beckmans Designhögskola. Den 10 april 2019 fattar stiftelsens styrelse beslut om en ny ordförande. Nominerad till …

Beckmans Designhögskola är statligt finansierad och ägd av Stiftelsen Beckmans Designhögskola. Den 10 april 2019 fattar stiftelsens styrelse beslut om en ny ordförande. Nominerad till den nya ordförandeposten är Leif Pagrotsky.

  – Vi är glada att kunna nominera Leif Pagrotsky som ny ordförande i Beckmans Designhögskola. Leif har lång och gedigen erfarenhet av högskoleverksamhet, inte minst inom Beckmans fokusområden. Vi är säkra på att Leif med sin nyfikenhet, sitt kvalitetsfokus och engagemang kommer att vara en stor tillgång i det fortsatta arbetet med att utveckla Beckmans, säger Daniel Sachs, stiftelsens ordförande.
– Vi vill samtidigt tacka Lars Strannegård som har varit en utmärkt ordförande under en period då Beckmans har genomgått stora förändringar.    

Om Leif Pagrotsky

Leif Pagrotsky har en bakgrund som socialdemokratisk politiker och har innehaft en rad tunga ministerposter. Han har bland annat varit handelsminister, näringsminister samt utbildnings- och kulturminister och nu senast Sveriges generalkonsul i New York. Musik, litteratur, film, design och dataspel är områden som Leif Pagrotsky tidigt identifierade som områden där Sverige är i framkant, och han har gjort sig känd som en förespråkare för upplevelseindustrin som en viktig exportnäring.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera