Kycklingstipendium till Beckmansstudent

Beckmans

Viktoria Hultman som går andra året på programmet Visuell kommunikation är en av årets Kycklingstipendiater.

–Det känns delvis som ett kvitto på att man gör något bra. Sen är det också kul att få en sån här utmärkelse och få se sitt namn på diplomet. Jag är mer van vid att ligga bakom saker och inte trycka mitt namn på så mycket, säger Viktoria.

Juryns motivering

Med sin känsla för färg och form väcker hen genast habegäret hos hela juryn. Och när den känslan kickar in då vet man att något är bra. Och något är typ allt denna person skapat. Oavsett om det är ett underlägg, ett fotografi eller ett bord, det spelar ingen roll. Vi vill ha allt hemma på våra väggar och i våra rum, men framför allt vill vi se mer. Helt klart en portfolio att ta av sig kepsen för!

Kolla in Viktorias portfolio här.

Även Beckmansalumn Julius Tuvenvall en av stipendiaterna

Även en tidigare Beckmansstudent, Julius Tuvenvall, utsågs till en av årets Kycklingstipendiater. Julius gick ut Visuell kommunikation 2020 och har sen dess arbetat bl a på Klarna, AWB och nu på Oatly. Han har redan vunnit priser i tävlingar som Guldägger, ADC och DN:s Reklamcupen.

Juryns motivering

När det ofta känns som att varje projekt granskas med förstoringsglas är det otroligt befriande med en person som inte låter sig hämmas av varken kund eller budget. Genom att förena popkultur med en egensinnig entreprenörsanda är det svårt att avgöra om det du gör är konst, design, reklam eller något helt annat. Men en sak är säker: det berör. Och branschen behöver fler folk att anpassa sig efter, inte tvärtom. Grattis årets kycklingstipendiat Julius Tuvenvall.

Om Kycklingsstipendiet

Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM) har instiftat Kycklingstipendiet för att uppmuntra nya, begåvade kreatörer. Stipendiet delas ut till tre personer som får 20 000 kr var på den årliga Guldäggsgalan.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera