Katarina Sjögren ny lektor på Beckmans Designhögskola

vik. kommunikatör personal, form

Katarina Sjögren är ny lektor inom ämnesområdena historia, teori och kontext med inriktning mot området Form.

–Vårt fält är i ständig utveckling. Det centrala i undervisningen är att ge studenterna en grund och fördjupning av sitt arbete i relevanta sammanhang. Att hitta metoder att formulera sig och därmed fördjupa förståelsen av sitt eget arbete, säger hon.

Katarina Sjögren har en bred erfarenhet från konst- och formområdet och är idag parallellt verksam som director på Belenius, ett galleri med fokus på samtidskonst. Hon har tidigare bland annat drivit Crystal (ett galleri för samtidskonst och form), publicerat sig i bokformat, arbetat som projektledare vid Tensta konsthall samt varit prefekt på Konstfack där hon också undervisat. Just nu är hon upphandlad som konstkonsult för offentlig konst i Uppsala och arbetar med uppdrag i Göteborg.

–De studenter jag har träffat från Beckmans har alltid varit fulla av energi och nyfikenhet och det ska bli kul att få vara med i processen från studenter till yrkesverksamma formgivare. Mina blivande kollegor på Beckmans har alla imponerande praktiker och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att ge studenterna bästa möjliga förutsättningar för ett hållbart och långt yrkesliv.

Nyheter
Filtrera