Innovativ produkt av formstudent lanseras på Designtorget

vik. kommunikatör form

Formstudenten Madeleine Nelson tog fram Regrow i en kurs i småskalig produktion på Beckmans förra året. Nu har den lanserats som en
produkt i Designtorgets ordinarie sortiment.

–Jag har alltid varit intresserad av miljöfrågor. För några år sedan läste jag en artikel om möjligheten att återväxa grönsaker. Sedan dess har jag återväxt mycket purjolökar i mitt köksfönster. Men jag förstod att purjolöken behövde stöd för att inte ligga platt på bänken, säger Madeleine Nelson. 

Hållbar design i dubbel bemärkelse

Regrow är lika mycket en inredningsdekoration som ett enkelt verktyg för återvinning av matavfall. Användaren placerar enkelt grönsaken i ställningen och sedan i vatten som täcker rötterna och hjälper växten att växa upp igen. Efter ca 14 dagar finns en ny fräsch grönsak. Purjolökar, sallad och citrongräs är några av de grönsaker som kan placeras i ställningen och få nytt liv.

–Idag finns det stora miljöproblem över hela världen med överdriven konsumtion. Av all producerad mat slänger vi 25% i papperskorgen. Av detta matavfall är 35% grönsaker och frukt. Det är dags att vi börjar minska vårt slöseri av grönsaker och börjar återväxa vårt grönsaksspill – för oss själva och för våra kommande generationer, säger Madeleine. 

Flera produkter av formstudenter har lanserats av Designtorget  

De första prototyperna av Regrow presenterades i begränsad upplaga på Designtorget för ett år sedan och sålde slut samma dag. Regrow är den andra produkten från förra årets kurs som tagits in i Designtorgets ordinarie sortiment. Den första var piedestalen Unify som lanserades i höstas och dessförinnan var det brickan Elvira av Malin Berglund.  

kursen, som ges andra året på Formprogrammet på Beckmans, får studenterna i uppdrag att fritt fick utveckla en produkt från idé till färdigt resultat. Studenten får genom kursen värdefulla insikter i entreprenörskap och produktionsprocesser inför sin framtid som designers. De senaste fyra åren har vi samarbetat med Designtorget och årets produkter som tagits fram i samarbete med företaget lanserades nyligen inför Stockholm Design Week 2018.

Nyheter
Filtrera