Öppen föreläsning: hur kan design hjälpa till att skapa en hållbar värld?

Beckmans öppen föreläsning

I en öppen föreläsning den 10 september berättar designern Jakob Trollbäck om att formge och kommunicera FN:s globala mål.

”Bra design liknar magi”

Jakob Trollbäck har jobbat i New York sedan 1990-talet. 2015 skapade han formen för Agenda 2030 och de Globala Målen. Detta arbete inbegriper nu kommunikationssystemet för de totalt 169 delmålen.

I sin nystartade byrå The New Division inriktar han sig nu på företagens hållbarhetsarbete och hur hållbarheten blir ett säljande budskap. Jakob, som började sin designbana med att formge klubbflyers, menar att bra design liknar magi.

Genom kommunikation och design är Jakobs målsättning att förenkla komplicerade idéer till tydlig kommunikation och att göra information intressant. Trollbäck + Company i New York har i 20 år arbetat med mottot “Discard everything that means nothing” – att alltid leta efter en kärna i budskapet och sedan skapa engagerande uttryck. The New Division i Stockholm arbetar med samma grundläggande principer och 100 procent fokuserat på kommunikation för en mer rättvis och hållbar värld.

Tid, plats & anmälan

Tid: tisdag 10 september kl 16.30
Plats: Aulan, Beckmans Designhögskola
Anmäl dig gärna via vårt Facebookevent

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera