Golvdesign av Beckmansstudent utvald till designstudio i England

vik. kommunikatör ansökan och form

Mönster skapat av formstudenten Annelie Wihlborg i en samarbetskurs med Forbo Flooring förra året, har hittat hem till svensk-brittiska designstudion Papper Sax Sten i Sheffield.

–Det var som om Annelie designat det speciellt för mig! Kurvigt, modernt med lite 50-tals känsla, perfekt färgkombination och en nypa attityd. Det här golvet gör mig glad varje gång jag öppnar dörren till min nya studio, säger Jenny Haynes, svenskfödd designer verksam i Storbritannien sedan 20 år och känd för sina färgstarka quilts (lapptäcken) under namnet  Papper Sax Sten.

Två mönstervärldar som möts och kompletterar varandra 

Annelies mönster som Jenny Haynes fastnade för, har hämtat inspiration från övergångsställen och togs fram i en samarbetskurs mellan Formprogrammet på Beckmans och Forbo Flooring våren 2021.

–När Jenny såg mitt mönster, såg hon en quilt, men min egen utgångspunkt för mönstret var något annat. Det fick mig verkligen att känna hur fantastiskt form är, både 2D och 3D. Det jag skapar och ”skickar ut” är liksom 50% och mottagaren (i det här fallet Jenny Haynes) kompletterar med sina 50%. Det låter kanske fånigt, men det kändes så fint, säger Annelie. 

–Det var också roligt att jag och Jenny hade ett samarbete kring hur mönstret skulle ligga i hennes studio och att jag blev inbjuden i den delen, för det är ju inte en självklarhet, berättar hon vidare.

Vad betyder det för dig att ha fått chansen att ta fram en riktig produkt redan under utbildningen?

–Jag hade hört att Beckmans gör många samarbeten med aktörer i branschen och det var ett av skälen till att jag sökte utbildningen. Men det känns ändå ofattbart att jag fick chansen att ta en produkt vidare redan under mitt första år på utbildningen. Och att Forbo Flooring ville satsa på mitt mönster! 

Läs mer om samarbetskursen med Forbo Flooring här.

Om Jenny Haynes och designstudion Papper Sax Sten

Jenny Haynes, före detta Nilsson, flyttade till Storbritannien 1999 och bor sedan 2015 i Sheffield. Hon är utbildad på Tillskärarakademin och London College of Fashion. Sedan tio år tillbaka arbetar hon heltid med att designa lapptäcken och hålla kurser i, och föredrag om, olika tekniker och kompositioner, bl a på V&A Museum och för grupper över hela världen.
Se mer av hennes arbete på instagramkontot @pappersaxsten.

Nyheter
Filtrera