Formstudent nominerad till ”Rising Star” av mässa

Beckmans form, stockholm furniture fair

Sizar Alexis går andra året på Formprogrammet och har under Stockholm Furniture Fair blivit nominerad till ”Rising Star” av själva mässan.

Sizar blev antagen som en av de unga designers som får möjlighet att ställa ut i egen monter i Greenhouse under Stockholm Furniture Fair. I montern visar han möbelserien ItooRaba som består av en loungestol, pall, sidobord och soffbord.

–Flera kommer fram och tittar på mina möbler och säger att det är skönt att se något annorlunda, väldigt vågat till skillnad från det som ställs ut hos de stora möbeltillverkarna. Det har varit många som intresserat sig för att vilja samarbeta med mig men det återstår att se hur det utvecklar sig, säger Sizar. 

Positivt men krävande att ställa ut själv 

Att ställa ut själv på mässan har varit givande, men också krävande, berättar Sizar. 

–Det har helt klart varit en positiv upplevelse, väldigt kul men även energikrävande då jag har haft andra projekt i skolan parallellt med att tillverka mina möbler för att vara med på Greenhouse. Trots att det har varit tufft har det varit lärorikt att interagera med många nationella och internationella i branschen. Och uppmärksamheten jag fått i och med nomineringen till Rising Star hjälper helt klart till att göra mig ännu mer motiverad till att skapa mer. Det har varit viktigt för mig att ta risker och bryta mig loss från det bekväma då jag tidigare haft yrken som inte utmanat mig. Det har fått mig att växa både som person och professionellt, säger Sizar.  

Besök honom i monter C18:43  på Stockholm Furniture Fair 6-10 februari!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera