Formex Nova 2019 till växtställningen Regrow

vik. kommunikatör alumni och produktdesign, form

Formex Nova Hållbarhetsprodukt 2019 är Regrow som togs fram för två år sedan av dåvarande formstudenten Madeleine Nelson i vår samarbetskurs med Designtorget. 

Växtställningen är en av de produkter som Beckmansstudenter tagit fram i samarbetskursen som ges under andra året på Formprogrammet och som Designtorget valt att ta in i sitt ordinarie sortiment.

Juryns motivering

 ”Hållbar design – sustainism – är idag nödvändigare än någonsin. Årets hedersomnämnande går till den klimatsmarta produkten Regrow av Madeleine Nelson.Miljöengagemanget måste idag finnas hos oss alla och kan mycket väl börja vid diskbänken. Denna produkt ger grönsaken livet åter och oss föda gång på gång. Regrow är både tankeväckande och genial. Enkel? Men det är ju det enkla som är det svåraste att uppnå.”  

Juryn för Formex Nova 2019 bestod av Mats Widbom VD Svensk Form, Lotta Lewenhaupt, journalist och författare, Kerstin Wickman, professor i designhistoria och ledamot Kungl. Konstakademien, Alexander Lervik, designer och entreprenör, Anders Färdig, grundare av och vd på Design House Stockholm, Klara Persson (Bolon) Design Sweden, suppleant, Gästjurymedlem år 2019 är Anna Holmquist, Folkform och även ansvarig lärare på Beckmans Kvällsskola form.  

Grattis!

Nyheter
Filtrera