Fo Phan är en av Vogue Talents 2019

Beckmans alumni och fashion

Vogue Italia utser varje år nästa generations modetalanger bland nyutexaminerade modedesigners. Fo Phan som tog examen från modeprogrammet på Beckmans i våras är den enda från Sverige som valts ut i årets Vogue Talents.

Personlig kollektion

Examenskollektion ”Beklädnad i (intima) sorgen” som Vogue Talents uppmärksammar, är en djupt personlig kollektion som utforskar sorg men också sorg i förhållande till kulturella koder. 

Varje look i kollektionen speglar en persona med symboliska plagg och attribut. Varje look innebär också en förhandling mellan täckt och avtäckt; hur mycket av kroppen som får synas med hänsyn till kulturella normer och värderingar. Vad händer när mer konservativa miljöers krav på kroppslig integritet och värdighet möter modevärldens ofta hedonistiska och sexualiserade blottning av kroppen?  En viktig roll i kollektionen spelas av abstrakta tolkningar av irisblommor som är ett inslag på kinesiska begravningar. Vad händer med symboliken när blomman hamnar i en ny kontext?

Paris Fashion Week

Härnäst åker Fo till Paris för att visa sin kollektion i Beckmans Designhögskolas showroom på l’Institut Suédois under Paris Fashion Week 27-29 september.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera