Finalnominering i Stora Designpriset till Beckmanslektor

Beckmans personal, form

Morgan Rudberg, designer och lektor på Formprogrammet, står tillsammans med designer Lars Pettersson bakom en av de fem nominerade finalbidragen.

Minimalistisk design men tekniskt avancerade

Tillsammans har de formgett belysningsarmaturerna Sweep and Scoot med fokus på ljuskomfort och hållbarhet för producenten Fagerhult. Utgångspunkten var det aktivitetsbaserade kontoret, en arbetsmiljö som ställer höga krav på belysning som måste samspela med tekniken. Utifrån forskning om det optimala arbetsljuset  – en kombination av indirekt och direkt ljus, som inte enbart belyser arbetsytan utan även skapar så kallat omfältsljus genom att belysa väggar och tak, tog Sweep and Scoot form. 

Den minimalistiska designen kan lura ögat att de är enkla produkter. I själva verket är de hållbarhetsmässigt och tekniskt avancerade med energieffektivt LED-ljus anpassat för ett aktivitetsbaserat kontor, som kan styras via telefon eller surfplatta.

Rösta fram favorit 

Vem som vinner får vi veta i början av maj. I juryn sitter representanter från Linnéuniversitetet, Teknikföretagen, Stiftelsen Svensk Industridesign, Scania, Shift Design & Strategy, Volvo och Ericsson.  En av de fem nominerade har också chansen att vinna publikens pris.

Rösta här på Sweep and Scoot!

Om Stora Designpriset 

Stora Designpriset är instiftat av arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen. Den årliga utmärkelsen delas ut i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign och Svensk Form med syftet att uppmärksamma affärsframgångar som bäddats av ett integrerat och konsekvent designarbete.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera