Examensutställning 2018

vik. kommunikatör examen2018

2018 års examensprojekt inom form, mode och visuell kommunikation visas 17-22 maj.

–Plagg som hamnar i Vogue, möbler som hyllas vid Designveckan i Milano och nya ingångar till havsforskning tillsammans med Beijerinstitutet. Studenterna vid Beckmans Designhögskola skapar både fantastiska sammanhang och nydanande design. Att vår designutbildning sker på konstnärlig grund – och lägger stor vikt vid det experimentella och lekfulla, samt förstås inkluderar teori – är onekligen ett framgångsrikt koncept. Nu visar avgångsstudenterna upp sina examensarbeten. Välkommen att i årets examensutställning ta del av form, funktion och kanske till och med någon provokation, säger rektor Karina Ericsson Wärn.

Curator för årets utställning är Marcia Harvey Isaksson, inredningsarkitekt, utställningsformgivare och gallerist.

– I år har det curatoriska arbetet handlat om att hitta kopplingar mellan examensprojekten och att lyfta fram gemensamma teman och motiven bakom på ett tydligare sätt.

Examensutställning 

  • Pressvisning kl 13.00 den 17 maj. Anmäl dig här
  • Vernissage kl 16.00-20.00 den 17 maj
  • Öppettider 18-22 maj:
    vardagar: 12.00–19.00

    helg: 11.00–16.00

Under utställningen ordnar vi olika aktiviteter såsom allmänna presentationer av utställningen, Pecha Kucha med studenterna och öppna opponeringar. Här hittar du hela programmet.

Examenswebben 2018

Utställningen är på Beckmans Designhögskola, Brahegatan 10.
T-bana Östermalmstorg
Hitta hit

Examensmodevisning 15 maj

Årets avgångsstudenter på modeprogrammet visar sina examenskollektioner i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern den 15 maj.

–Studenterna vid Mode får från start lära sig att förhålla sig till hur modevärlden fungerar. Studenternas examensarbeten presenteras därför i form av en modevisning, och i utställningen på skolan i form av en film. Efter examen söker sig många vidare till prestigefyllda masterutbildningar i utlandet. Många går också direkt till jobb och arbetsplatsen kan lika gärna bli Whyred som Christian Dior i Paris, säger Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig för Mode.

  • Pressvisning kl 15.00 (dörrar, visning börjar kl 15.30) Endast med inbjudan
  • Visning kl 17.00 (dörrar, visning börjar kl 17.30)
  • Visning kl 19.00 (dörrar, visning börjar kl 19.30)

Visningarna äger rum i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern. 
Hitta hit
Här köper du biljetter 

Nyheter
Filtrera