Fyra studenter bakom examensutställningens grafiska identitet

Beckmans examen2020 och visuell kommunikation

Agnes Moström, Reidar Pritzel, Tilda Aspelin och Ville Högström skapade identiteten till årets examensutställning Piece by Piece och står för all art direction i projektet.

Designkoncept baserat på olika typsnitt 

– Designkonceptet till Piece by Piece är baserat på sju olika typsnitt som vi skapade tillsammans, från ganska expressiva till mer minimalistiska. Typsnitten användes sedan slumpvis i utställningskommunikationen för att lyfta fram hur allt görs bit för bit. Genom att kombinera de olika typsnitten ville vi även spegla bredden på personligheter som tillsammans utgör det som är Beckmans, berättar Reidar.

Uppgiften att ta fram en identitet till examensutställningen var en del av en kurs under sista året på programmet Visuell kommunikation. Studenterna får välja mellan att ta fram identitet och kommunikation till projektet Fashion Collaboration, till utställningen på Stockholm Furniture Fair  eller till examensutställningen. Ett genomgående tema för kursen var hållbarhet, vilket alla grupper jobbade med i sina koncept. För Agnes, Reidar, Tilda och Ville ledde uttrycket att ingen kan göra allt men alla kan göra något fram till konceptet Piece by Piece.

Utmaning skapa visuell identitet som sticker ut utan att störa

– Roligast har varit att se helheten falla på plats och att få den grafiska identiteten att fungera i olika kontexter. Vi lärde oss väldigt mycket under processen och att själva projektleda alltihop, särskild som Covid-19 kom emellan och ställde planer på ända. Största utmaningen var att skapa en visuell identitet som inte tar för mycket uppmärksamhet från studenternas projekt men som samtidigt inte uppfattas som tråkig. Vi ville att den skulle sticka ut men inte störa, utan snarare lyfta studenternas projekt, säger Agnes.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera