Examensarbete lanseras av franskt designföretag

Beckmans alumni och examen2017, form

Designer Anne Harvala, som tog examen från formprogrammet 2017, har fått sitt examensprojekt Unify från Beckmans lanserat av franska designföretaget Petite Friture.

Stativserie med stark karaktär

-Utmaningen med examensprojektet Unify var att få fram en stativserie med stark karaktär utan att sticka ut för mycket. Det var viktigt att få produkten kommersiell både formmässigt och konstruktionsmässigt. Med Unify-kollektionen ville jag hitta ett formspråk som även gav utrymme för andra former, jag ville att den skulle fungera med olika slags bordskivor och höjder, som sidobord, matbord, barbord och konferensbord i offentlig såväl som privat miljö, berättar Anne.

-Petite Friture önskade utöka Unify-kollektionen med en bänk och ett bord som krävde designmässigt ytterligare två dimensioner på benställningen, och dessa finns nu bland de förgående ute på marknaden. 

Det genomarbetade examensprojektet belönades med Beckmans formstipendium 2017.

Tog projektet vidare på Stockholm Furniture Fair

Det var på Stockholm Furniture Fair som Anne kom i kontakt med företaget när hon året efter examen visade Unify i en egen monter i Greenhouse där unga och oetablerade formgivare ställer ut.

–Det var en givande mässa som gav mig ett nytt värdefullt kontaktnät. Flera både svenska och internationella producenter kom fram och pratade och var seriöst intresserade av Unify. En av dem var Amélie Du Passage, grundare och ägare till Petite Friture, berättar Anne.

Petite Friture firar 10-års jubileum i år och har gjort sig känt för möbler med inslag av elegans, minimalism, humor och lekfullhet. Unify finns sedan mitten av oktober i företagets sortiment. 

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera