En doft av couture – en utställning på NK

Beckmans mode

I samarbete med NK Beauty presenterar Beckmans utställningen En doft av couture i Ljusgården på NK 12-15 mars.

Elva couturekreationer

Karl Lagerfeld sa en gång att parfym är som mode, fast för näsan. Nu har studenter från Beckmans Designhögskola låtit valda parfymer från NK Beauty inspirera till elva couturekreationer som visas på NK.

Genom att utforska hantverk och form har de blivande kreatörerna skapat personliga visioner för vilka riktningar couture kan ta i framtiden. För att ytterligare definiera modevisionen har varje skapelse fått en ytterligare dimension i valet av en exklusiv doft. De valda dofternas associativa egenskaper har fått inspirera studenterna i utvecklandet av form, val av sömnadstekniker, färgsättning och mönstertryck. Mode och parfymerikonst har influerat varandra, där varje tyg kan översättas till doftnoter som leker med materialets rikedom och kontraster.  

Om utställningen

På NK tar utställningen sin början redan den 9 mars då den första delen ”Under arbete” börjar och pågår fram till den 11 mars. Besökare får då möjlighet att följa arbetet under process. Den färdiga utställningen pågår sedan 12-15 mars. 

Medverkande

Modestudenter: Britta Åsåker, Christina Leube, Erika Haglund, Filippa Agaton, Yanis Dorey, Marte Stensrud, Mathilda Guve, Siri Gertonsson, Niklas Gustavsson, Ronja Berg och Sarah Niklasson.
Kursansvarig: Göran Sundberg, lektor, Beckmans Designhögskola

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera