Digital barnguide av Beckmansstudenter blir permanent inslag på Judiska museet

Beckmans digital kommunikation, visuell kommunikation

En av de digitala guider som togs fram i programmet Visuell kommunikations samarbetskurs med Judiska museet förra året blir nu en officiell guide på museet.

”Fantastisk väg in i det judiska för mindre barn”

Barnens guide skapades av Isabelle Sjö och Lisa Åsberg som ett komplement till basutställningen och vänder sig till barn mellan 6-10 år. Med hjälp av guiden får barnen leta efter och hitta saker i utställningen men de får också saker att fundera på och rita av.  – Under förra året var det många som tyckte den var rolig och gullig och själva tyckte vi att den var en fantastisk väg in i det judiska för mindre barn. Museet är ju ett ganska ”vuxet” museum, och de fina illustrationerna och mobilen blev en bra brygga mellan museet och barns nyfikenhet och kreativitet, berättar Christina Gamstorp, museichef. 

Isabelle och Lisa har nu vidareutvecklat guiden åt museet och under höstlovet har den lanserats för besökarna.
Här kan du kika på guiden, använd din smartphone!

Sju nya guider på tillfälligt besök  

Förra veckan släpptes årets digitala guider för Judiska museet som är skapade av studenter på programmet Visuell kommunikation på Beckmans. Guiderna är på tillfälligt besök under en månad men tanken är liksom förra året att ge nya perspektiv på utställningen.   –Att låta en utomstående blick granska utställningen ger så många nya vinklar, saker vi aldrig tänkt på eller nånsin skulle hinna med. Museet växer med varje ny guide och det är underbart. Och vi når också nya människor som kanske aldrig tidigare kommit i kontakt med det judiska. Bara det är ju helt strålande, säger Christina Gamstorp.

Points of View, 28 okt – 28 nov 

Årets utställning med digitala guider från Beckmans kallar vi för Points of View. Guiderna upplevs bäst på museet och finns tillgängliga mellan 28 oktober – 28 november.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera