Designer Pär Engsheden tilldelas Habits Hederspris

Beckmans personal, mode

Habits Hederspris tilldelas Pär Engsheden, en av Sveriges främsta modedesigners som även är programansvarig för Mode vid Beckmans.

Genom åren har han fått ta emot ett flertal priser, bland annat är han en av få modeskapare som mottagit den kungliga medaljen Illis Quorum. Till raden av priser kan han nu även lägga Habits Hederspris.

Jury: ”designer som lämnar ikoniska modeavtryck”

Juryn som består av Lotta Ahlvar, Stockholmsmässan; Helena Waker, Agenturföretagen/Stockholm Fashion District; Anders Bengtsson, Nilörn och Freddy Bustos, Habit Sko & Mode skriver i sin motivering:  “Habits hederspristagare är en av Sveriges främsta designer, denne lämnar ikoniska modeavtryck som kommer att fortleva i modehistorien för alltid. Hans hantverkskunnande och arv inom mode och design är väl dokumenterade och kommer att fortleva som en ”blue-print” att lämnas vidare till kommande generationer.”

Priset delades ut på Habit Awards.

Aktuell med utställning på Nationalmuseum

Pär Engsheden arbetar främst med couture och är Kunglig Hovleverantör. Just nu är han aktuell med en utställning på Nationalmuseum  där nobelklänningarna som han skapade till Svenska Akademins ständiga sekreterare Sara Danius mellan 2015-2018, visas. Utställningen är en del av hans forskningsprojekt vid Beckmans där han med utgångspunkt i de fyra klänningarna bland annat undersökt vad couture står för i en samtida kontext. 

På Beckmans har han varit verksam som gästlärare och handledare sedan mitten på 90-talet och sedan 2013 som programansvarig på Mode och lektor i modedesign. Han gick själv Beckmans modelinje 1988-1991 och var redan då känd för sina skrädderikunskaper, sin extrema noggrannhet och förkärlek för klassisk elegans.

Grattis Pär!

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera