Design to Support | Lights for Ukraine

Beckmans

Auktion och försäljning av ljusskyltar till förmån för Ukraina i montergalleriet Shoof.

Genom en öppen utlysning till konstnärer och designers har ett antal illustrationer valts ut och förvandlats till lysande LED-skyltar som nu auktioneras ut till förmån för UNHCR i Ukraina. Initiativtagare är Jonas Johansson, designer och lektor på Visuell Kommunikation på Beckmans.

– Under flera år jag arbetat med ljus, och dras till metoder och material som är både praktiska och vackra. För att utmana formatet och få en estetisk bredd skapade jag en utlysning och var positivt överraskad av alla bidrag. Nu finns de alla tillgängliga att buda på, och det är även möjligt att med vår hjälp skapa sitt eget verk.

Se ljusverken på galleri Shoof

Ljusverken går just nu att se i galleri Shoof i Hornstulls t-bana, ett galleri som sedan det öppnade i oktober 2021 visat internationella samtida uttryck för visuell kultur med en bred palett av frågeställningar och uttryck. Galleriet drivs av grafiska formgivaren Samira Bouabana, programansvarig för Visuell kommunikation på Beckmans med assistans av Isa Andersson, designer och konstnär.

– Neonskyltar är en del av stadsbilden i många städer i världen. Här hoppas vi att de ska hamna i någons hem eller arbetsplats och bli till en ständig påminnelse att köparen bidragit till en positiv utveckling i någon av Ukrainas drabbade städer, säger Samira Bouabana.

ljusskyltar i skyltfönster
Foto: Jonas Johansson

Auktionen | hur den går till och vart pengarna går

Gå förbi galleri Shoof för att se skyltarna i verkligheten.  Följ projektet på Instagram och besök www.lightsforukraine.se där du även kan lägga ett bud..  För att lägga ett bud letar du upp det verk du är intresserad av och anger en siffra högre än det ledande budet. Lägger du ett bud som matchar ”köp nu”-priset är det ditt direkt. Auktionens sista datum är 26 juni. Alla ledande bud dokumenteras och presenteras på webbsidan samt Instagram. OBS det går också bra att maila in ett bud till info@lightsforukraine.se. All vinst doneras till förmån för UNHCR i Ukraina.

Foto: Jonas Johansson

Få en egen skylt

Vid intresse av ett skräddarsytt verk för inomhus- eller utomhusbruk, maila info@lightsforukraine.se med din förfrågan. Detta är en unik möjlighet där hjälp med allt från idé till produktion erbjuds.

Medverkande konstnärer och illustratörer

ssusui @ssusui_
Yellowviolet @yellowvioletsthlm
Jennie Stolpe @studio_stolpe
Stephanie Sierau @stephanie-sierau
Amandah Andersson @amandah.andersson
Marie Chanteur @ilikemakingstufff
BAM @bamofsweden
Andreas Rehnberg @ae.rehnberg
Jonas Johansson @jnsjohansson
Projektets logotyp är skapad av Eugenia Kukharchuk.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera