Bord av tidigare Beckmansstudenter lanseras på Stockholm Furniture Fair

Beckmans form, stockholm furniture fair

För ett år sedan presenterade Elsa Ericson Ekdahl och Anne Skoug Obel bordet Embla i Beckmans monter på Stockholm Furniture Fair. Nu har bordet satts i produktion och lanserats av Gärnäs på årets mässa.

Från protoyp till produktion på ett år

Bordet togs fram i kursen Beckmans Design Collaboration som ges sista året på Formprogrammet och är ett samarbete med några av Sveriges främsta möbelproducenter. Elsa och Anne samarbetade med Gärsnäs som gav dem i uppdrag att ta fram en avlastningsyta/ett småbord.

 – Efter en lång designprocess kom vi under projektet på Beckmans fram till ett bord som fungerar både som podium och paus, med en yta som framhäver och en yta som bär. Gärsnäs visade intresse för att arbeta vidare med bordet redan när vi visade det på mässan förra året. Att det gick relativt snabbt från prototyp till lansering berodde dels på att prototypen redan var väldigt utvecklad, dels på att vi har jobbat hårt på att få Gärnsäs att ta bordet vidare till produktion. Stora företag har ju många projekt igång samtidigt och att ligga på är inte något dåligt utan snarare ett tecken på att vi som formgivare är säkra på vår produkt, säger de.

Se borden på mässan 4-8 februari

I borden som nu börjar säljas av Gärsnäs har Elsa och Anne gjort några förändringar i färg och form såsom rundade ben och de går att få i olika träslag och behandlingar samt med en glasskiva i tonat glas.

Du ser bordet på Stockholm Furniture Fair i monter C08:41.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera