Bernadotte Art Award tilldelas Beckmansalumni bakom modemärket Rave Review

Sofia Hulting alumni, mode

Framgångarna fortsätter för Josephine Bergquist och Livia Schück, tidigare Beckmansstudenter och grundarna av modemärket Rave Review, som nu tilldelas Bernadotte Art Award.

”Exklusivt och kommersiellt mode på samtida och hållbart vis”

”Rave Review/Josephine Bergquist och Livia Schück skapar håll- och bärbara kläder genom att göra om och uppgradera existerande plagg. Deras helt Sverigeproducerade kollektioner visar att det går att skapa exklusivt och kommersiellt mode på ett samtida och hållbart vis. Ett lysande exempel på solidaritet,” skriver juryn i sin motivering.

Josephine och Livia tog examen från Beckmans modeprogram 2016 och grundade sitt märke Rave Review året därpå. Märket kombinerar remake och upcycling med hög modegrad och har visats på modeveckorna i Paris och Stockholm och i januari öppnade deras visning Copenhagen Fashion Week. I februari nominerades de till det prestigfulla priset LVMH Prize och 2019 utsågs de till Årets nykomlingar på Ellegalan.

Om Bernadotte Art Awards   

Bernadotte Art Awards med prissumman 50 000 kr delas årligen ut till fem pristagare inom kategorierna musik, teater, konst och design. Priset instiftades i samband med den framlidne designprins Sigvard Bernadotte 75-årsdag.

Nyheter
Filtrera