Beckmansstudent en av Mästerskaparna

vik. kommunikatör form

Jessica Westerberg går sista året på Formprogrammet och medverkar just nu i
SVT:s nya satsning Mästerskaparna.

Vill inspirera och visa processen bakom formgivning

– Roligast var utmaningen, att kreera i en helt ny situation. Utsättas för tv-teamet, kamerorna och tidspressen. Jag älskade det! Det gav mig massor med insikt om mig själv och vad jag är kapabel till att lösa. Därför känns det extra kul att medverka i ett program som visar hantverket och processen bakom formgivningen. Jag vill att det ska inspirera och öka förståelsen för just detta, understryka betydelsen av material och utförandet av handen, säger Jessica.

Hantverk under tidspress

Programmet hade premiär den 29 oktober och går ut på att sju amatörhantverkare tävlar om vem som ska bli den bästa hantverkaren. I varje program får de under tidspress skapa något i ett nytt material: trä, keramik, papper, läder och smide. Huvuddomare är designern Samir Alj Fält som i varje program bedömer tillsammans med en gästdomare som är specialist på just det hantverket som praktiseras i avsnittet. I avsnitt 3 skulle de tävlande skapa i papper och gästdomare då var Beckmansalumn Bea Szenfeld. 

Tog hem keramikgrenen

I varje avsnitt är det en deltagare som åker ut. För Jessica har det hittills gått bra, i avsnitt 2 där materialet var keramik vann hon till och med den grenen. Så vi håller tummarna även för fortsättningen!

Här kan du se SVT:s serie + intervju med Jessica.

Nyheter
Filtrera