Beckmanslektor Martin Bergström prisad på NK-galan

Beckmans personal, mode

På NK-galan blev Martin Bergström, modedesigner och känd för sina unika prints, den första att ta emot det nyinstiftade Hantverkspriset. På Beckmans är han lektor på Modeprogrammet och undervisar i framförallt mönsterdesign.

Juryns motivering

”Årets Hantverkspris går till en av Sveriges mest namnkunniga formgivare, verksam inom allt från inredning och accessoarer till kläder och konst. Inspiration hämtas ofta från naturen, vilket gjort det organiska och nästan mystiska formspråket till hans signum. Den nära relationen till växtriket märks också i hans starka engagemang för hållbar formgivning. Det han skapar är menat att leva länge och gå i arv från generation till generation. Hans design har uppmärksammats världen över. Utöver flera uppdrag för NK har han arbetat med allt från skandinaviska företag till indiska producenter och franska modehus, och har showroom i Los Angeles”.

Om NK-galan

2019 är fjärde året för NK-galan. Priser delas ut i kategorierna: Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, Nordiska Kompaniets Stilikon, Nordiska Kompaniets Innovationspris och Nordiska Kompaniets Hantverkspris, ett pris som är nytt för i år. Nordiska Kompaniets Hederspis utses av Nordiska Kompaniet och vinnaren av Nordiska Kompaniets Varumärkespris röstas fram av NK:s kunder.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera