Beckmanslektor får Berlingpriset

Beckmans personal, visuell kommunikation

Peter Ström, lektor i visuell kommunikation med inriktning digitala medier, är årets Berlingpristagare.

Prisutdelningen sker den 15 maj på KB och under kvällen kommer Peter Ström också att hålla ett föredrag där han berättar om sin praktik.

Juryns motivering

”Den digitala miljön och god typografi är inte alltid en enkel ekvation. Med en bakgrund inom webbprogrammering började Peter Ström redan på 90-talet att utforska den digitala typografin. Upptäcktsresan har gått via bland annat Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam och den egna verksamheten Konst och Teknik. Han har givit ut både tryckta och digitala böcker, är en ovärderlig samarbetspartner i typografifrågor och en entusiasmerande kunskapsförmedlare. Peter Ström tilldelas Berlingpriset 2018 för sin inspirerande typografiska bredd och unika kunskap.” 

Om Berlingpriset 

Berlingpriset instiftades av Karl-Erik Forsberg på hans 75-årsdag 1989. Priset har fått sitt namn efter Berling antikva, ett av de typsnitt som Karl-Erik Forsberg skapade. Priset delas sedan 1991 ut till framstående svenska formgivare för föredömlig formgivning, teknisk skicklighet och utmärkt bokstavsbehandling.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera