Beckmansalumni utsedda till Årets Formbärare

Beckmans alumni, form och mode

Adam Swärd, modedesigner som examinerades från Beckmans i våras har utsetts till Årets Formbärare av Svensk Form Dalarna. Samtidigt har Lotta Lampa som gick ut Formprogrammet 2013 utsetts till Årets Formbärare i Norrbotten.

Det är för sjunde året i rad som Svensk Forms 13 regionalföreningar har utsett varsin Formbärare.

”Förstår modets identitetsskapande kraft”

Motivering Adam Swärd: Årets Formbärare är en nytänkare och nyskapare som hittar olika vägar att uttrycka sin vision.  En sassy, sparkling star som kombinerar klassiskt hantverkskunnande med en säker, samtida trendspanarblick. Hen tar mode på allvar och förstår dess identitetsskapande kraft. I sin examenskollektion från Beckmans College of Design, titulerad MADA – framkommer en stark formkänsla, mod och passion. Det är omvälvande vackert. Vi ser ett urbant, gränsöverskridande, stilrent uttryck och vi längtar efter att se mer! Årets Formbärare i Dalarna 2019 är Adam Swärd.

”En inspirationsinjektion i gränslandet mellan konst och design”

Motivering Lotta Lampa: Lotta Lampa värnar om det goda samarbetet, hållbarhet och hantverksskicklighet. Hon har genom sin design uppmärksammats både nationellt och internationellt. Med unika, lekfulla och utmanande objekt undersöker hon material och uttryck förutsättningslöst. En inspirationsinjektion i gränslandet mellan konst och design. Lotta står med fötterna djupt ned i den norrbottniska myllan men är samtidigt i ständig rörelse.

Mer om alla 13 Formbärare 2019.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera