Beckmansalumni inbjudna att ställa ut på Stockholm Furniture Fair

Beckmans alumni, form, stockholm furniture fair

Anne Harvala och Ella Westlund som båda gick ut Formprogrammet i våras har bjudits in till Stockholm Furniture Fair för att
visa vidareutvecklingar av sina examensprojekt från Beckmans. Dessutom visar
Beckmansstudenten Sizar Alexis en möbelserie i egen monter.

Unify utvald till Greenhouse 

Anne Harvalas examensprojekt Unify är en stativserie som fungerar till olika typer av bordsskivor. Serien är designad för offentlig miljö och fungerar till allt från sidobord, soffbord, matbord, ståbord  och konferensbord. För det genomarbetade projektet belönades hon med ett stipendium för ”Bästa examensarbete” av lärarna på Formprogrammet. Till Stockholm Furniture Fair har hon utvecklat serien ytterligare. 

–Jag har dels ändrat ett viktigt mått som gjort de olika pelarstativen mer enhetliga, dels utvecklat serien med ett pelarstativ som främst fungerar till soffbord med ovala eller rektangulära bordsskivor. Dessutom har jag tagit fram en ny prototyp som kommer att visas på mässan, berättar Anne. 

Idag driver hon sin egen designstudio Design by Anne Harvala AB och påbörjar efter mässan sitt första designuppdrag som frilansdesigner åt ett företag. Du hittar henne i Greenhouse, monter C19:28.  

”Årets nya designer” enligt NC Möbler 

Barn med funktionsvariation och deras föräldrar var målgruppen för Ella Westlunds examensarbete ”Be a Part of”– en träsoffa med ett mellanrum i mitten där barn som sitter i rullstol får en chans att vara med på lika villkor, ett projekt som också belönades med flera stipendier. Tillsammans med NC Möbler som är specialister på trämöbler inriktade till vården, har hon nu vidareutvecklat soffan för att den ska passa i offentliga miljöer. Under Stockholm Furniture Fair presenterar NC Möbler henne som ”Årets nya designer” i sin monter A31:20 där soffan också ställs ut som en del av deras sortiment. 

–Om många tycker om den på mässan så kommer den komma in i deras sortiment, vilket skulle vara otroligt roligt. Med hjälp av NC så kommer min soffa kunna hamna på ställen där den skulle behövas mest, på sjukhus, i väntrum, på flygplatser och i det offentliga rummet. Så om man tycker om soffan så kom och säg det till säljarna i montern! säger Ella. 

Ella har också startat sitt eget företag som inriktar sig på att skapa anpassade produkter till personer med funktionsvariation.  

–Jag vill skapa produkter med dem i åtanke och som förhoppningsvis slutar i att de kommer att omringas av andra produkter än de man hittar på sjukhus, säger Ella. 

Formstudent ställer ut i egen monter 

Sizar Alexis går andra året på Formprogrammet och har blivit antagen till Greenhouse där han visar möbelserien ItooRaba som består av en loungestol, pall, sidobord och soffbord.  

–Det är en möbelserie som börjande med loungestolen ItooRaba under mitt första år på Beckmans och som sedan utvecklats till en serie geometriska rebeller. Möblerna är var för sig minimalistiska skulpturer som utmanar sin omgivning med varje kant, vinkel och linje i sin strävan efter geometrisk precision, säger Sizar. 

Du hittar honom i monter C18:43.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera