​Beckmansalumn en av talarna på Dutch Design Week

Beckmans alumni och examen2017, form

Ella Westlund (2017) har bjudits in till designveckan för att berätta om sitt examensprojekt från Beckmans och sitt arbete med inkluderande design.

En medmänsklig soffa som vill förändra världen  

I sitt examensprojekt tog hon fram en soffa med plats för en rullstol i mitten så att föräldrar ska kunna komma närmare sitt rullstolsburna barn. Soffan har hyllats för sitt medmänskliga och inkluderande perspektiv och gått hela vägen ut på marknaden genom NC Möbler. Nu är designern Ella Westlund inbjuden av Design Indaba och Antenna Talks att presentera projektet på Dutch Design Week Eindhoven tillsammans med 19 andra nyutexaminerade designers som vill förändra världen.  

–Det ska bli fantastiskt roligt att prata om mitt examensarbete för en stor publik men framförallt att träffa de andra talarna från hela världen som också är intresserade av att förändra världen på något sätt. 

–Jag vill förändra hur vi ser på specialanpassad design. Idag är svenska vårdmöbler i plast och metall och det har glömts bort att det är människor som ska använda dem. Jag vill förändra hur vi ser på vårdmöbler och skapa dessa möbler för personerna som ska använda dem. Mitt mål är att skapa en serie vårdmöbler som riktar sig till personers hem. För som det ser ut idag ser hela hemmet ut som ett sjukhus så fort du tar in en anpassad möbel, säger Ella. 

Under veckan (20-28 oktober) kommer Ellas soffa att ställas ut på Tandem på Veemgebouw, Strijp S Eindhoven.  

Om Antenna och Dutch Design Week Eindhoven 

Antenna är en plattform för unga internationella designtalanger, initierat av Design Indaba och Dutch Design Week. Varje år väljer Antenna ut de 20 nyutexaminerade designers som lämnar ett positivt avtryck på världen och som söker efter svaren på vår tids globala utmaningar.  

Dutch Design Week Eindhoven har fokus på framtidens design och lyfter fram innovation och experiment. Veckan besöks av mer än 300.000 personer från hela världen och fler än 2.600 designers presenterar sina arbeten och koncept under veckan.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera