Beckmansalumn Årets nykomling på ELLE-galan 2020

vik. kommunikatör alumni och examen2018, mode

Amanda Borgfors Mésáros som gick ut modeprogrammet 2018 vann H&M och ELLEs Nykomlingsstipendium på ELLE-galan.

Hållbarhet, kvalitet och nyskapande

”Hantverk på hög, kreativ nivå. Böljande volymer och skulpturala silhuetter. Couturekonst, återbruk och nytänk i ett unikt uttryck med hög samtidsrelevans. Vilken talang! Årets nykomling är Amanda Borgfors Mészáros”, lyder juryns motivering. 

–Jag ser mig själv i gränslandet mellan couture och ready to wear, en hybrid där man når ut till lite fler. För mig är hantverket så viktigt. Det har så mycket att göra med kvalitet. Redan när jag var liten och satt och ritade hade jag en förkärlek för saker som tar lite tid. Det är väldigt skönt, då hinner tänker jag igenom plagget och ge det den kärlek det förtjänar. Det känns som att ELLE och H&M ser det, motiveringen innehöll så mycket som jag verkligen jobbar med. Jag är tacksam, ödmjuk, säger Amanda bland annat till ELLE i en intervju.

Om Amanda Borgfors Mészáros

Amanda Borgfors Mésáros uppmärksammades stort redan i samband med sin examenskollektion från Beckmans; hon tilldelades till exempel det prestigfyllda Bernadotte Art Award och utsågs till en av 2018-års Vogue Talents. Efter examen blev hon ansvarig designer på ATP Atelier och arbetar parallellt med sina egna kollektioner. Läs en tidigare intervju med Amanda om karriären efter examen från Beckmans.

Nyheter
Filtrera