Beckmans x Designtorget 2020

Beckmans produktdesign, form

Årets samarbete mellan Formprogrammet på Beckmans och Designtorget presenteras under Stockholm Summer Design Week.

Produkter för framtidens hem

Studenterna i årskurs 2 på Formprogrammet fick under våren i uppdrag att skapa produkter för framtidens hem i samarbete med Designtorget. I team om två har studenterna skapat ett varumärke och tagit fram en produkt som de producerat i begränsad upplaga. 

Vas/kruka UMA

UMA är en 3D-printad vas i stengodslera. Vasen kan användas stående eller liggande och fungerar även som kruka. UMA är inspirerad av skogen och likt naturen har vasen en kodad struktur och logik.
Formgivare: Johanna Fosselius & Teresa Lundmark

Bricka/skärbräda ÖN

Ön är en kombinerad skärbräda och knäbricka tillverkad på Gotland i Gotländskt kärnfuru. Den Gotländska kärnveden innehåller högre halter extraktivämnen än annan kärnved, vilket skyddar träet från svamp och mögelangrepp samt minskar träets benägenhet att ta upp vätska.
Formgivare: Anna Rothlin och Elsa Frisén

Örtkrukan Germer

”Germer” är en designad örtkruka gjord av furu. Germer är skapad för att förenkla odlingsprocessen och göra det enklare att leva hållbart utan att behöva ta några omvägar. Allt man behöver göra är att hälla vatten i lådan och växten kommer själv suga upp så mycket vatten som den behöver.

Produkten är anpassad för krukor i två olika diameter och passar bra till de örtkrukor man hittar i matbutiken. Hålstorlek kan varieras med ringen ovanpå. Lådan är helt utdragbar, vilket ger bekväm användning.  Användningsinformation står på etiketten.
Formgivare: Alina Piatanova Nataliya Khanenko.

Hylla Hyde

Hyde är en multifunktionell väggfast hylla. Det är en accessoar till väggen och erbjuder två avlastningsytor, två nyckelkrokar och en större krok för väska eller jacka. Hyde kommer i färgerna vit och pastellblå. 
Formgivare: Alice Lannfelt och Emma Falkehed

Ljusstake Valv

Ljusstaken Valv är en inredningsdetalj med en klassisk och tidlös form där inspiration är hämtad från arkitekturen. Med egen kreativitet kan Valv användas som bokstöd, plats för prydnader eller din tändsticksask. Valv passar bra på fönsterbrädan eller i bokhyllan.
Formgivare: Arpie Amirians och Matilda Olsson Borg

Vas TIG 001

Vasen TIG 001 tar sitt namn från svetstekniken (Tungsten Inert Gas) som används för att sammanfoga dess komponenter. Svetsfogen exponeras och placeras i centrum för att tydliggöra svetshantverkets finess. TIG 001 är handsvetsad och i 100% återvinningsbar aluminium.
Formgivare: Gustav Winsth och Max Stjerna

Vernissage och produktlansering 17 augusti

Den 17 augusti kl.17.00 lanseras produkterna exklusivt för Designtorget i butiken på Götgatan 31 i Stockholm samt online på designtorget.se. Titta förbi butiken på vernissage eller anslut dig till vernissagen digitalt från Designtorgets Instagram.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera