“Visuell kommunikation kan vara vad vi än vill att det ska vara”

Beckmans visuell kommunikation

Wasim Harwill, som just börjat första året på programmet Visuell kommunikation, berättar om rivstarten på Beckmans när klassen bland annat fick skapa AR-installationer till VR_Sci + Art Fest 2020.

“Vi satt där i klassrummet första dagen, 16 nya elever på Beckmans, med helt olika relationer till visuell kommunikation. En klass där allas kvalitéer kompletterar varandra. Vissa kommer direkt från en byrå och vissa har pluggat design eller kommunikation av något slag. Jag och några till tog oss in utan några förkunskaper. Det vi har gemensamt är att vi alla använder något visuellt verktyg, som ex. illustration, foto, animation etc, för att uttrycka oss kreativt.

Sen klev vår fantastiska lärare, Jonas Johansson, in i klassrummet och öppnade upp en helt ny värld till oss: Augmented Reality även kallat AR. Föreställ er en värld mellan Verkligheten vi känner till idag och den Virtuella världen = En förstärkt verklighet med andra ord.”

“Kunde inte fått en bättre start”

”I den här första kursen på Beckmans kastades vi in i allt från att skapa personliga loggor, bygga möbler med Formprogrammet till att presentera våra arbetsprov för varandra redan första veckan. Sen skulle vi koda en hemsida och skapa en VR-värld, observera att (nästan) ingen hade bekantat sig med kod innan. För att sedan vara en del av Jonas Johanssons konstverk nere i Reaktorhallen på KTH under VR_Sci + Art Fest 2020. Allt inom loppet av två (!) dagar genom workshops med Jonas.

Jonas har verkligen visat djupet av visuell kommunikation och att det verkligen kan vara vad vi än vill att det ska vara. Ett brett ämne där vi som studenter på Beckmans kan göra skillnad lokalt men även världen över, genom visuell kommunikation. Fantasin sätter gränserna!

Vill även passa på att skicka en hyllning till klassen, VK23, en fantastisk kombination av unika individer med kompetenser inom olika fält. Håll utkik efter oss, om ni inte vet vem vi är idag, då vet ni det snart!”

Wasim Harwill

Studenter i VK23

Anna Ericsson Hybbinette, Anna Eriksson, Axel Wahl, Calle Elf, Edward Ström, Eliot Axelsson, Eliot Siekkinen Lydeén, Fredrik Westin, Ida Gustafsson, Julian Radaelli, Louise Gistrand, Lova Rehle, Oskar Hannu, Stephanie Sierau, Viktoria Hultman och Wasim Harwill.

Kursansvarig: Jonas Johansson 
Gästlärare: Elena Malakathka

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera