Beckmans nyrekryterar till programmet Visuell kommunikation

Beckmans personal och visual communication

João Doria, internationellt verksam grafisk formgivare, blir ny lektor vid programmet Visuell kommunikation på Beckmans Designhögskola. Samtidigt har Jonas Johansson, designer med djup kunskap om samtidens tekniska möjligheter inom visuell kommunikation, rekryterats till tjänsten som adjunkt på programmet.

Bred internationell erfarenhet

Med en MFA i Graphic Design från Yale University School of Art har João Doria undervisat på ett flertal design- och konstskolor samt deltagit i utställningar i länder som Brasilien, Frankrike, Tyskland, Norge och USA. 

–Vi är mycket glada att få João Doria som ny kollega. Med sin stora erfarenhet av att leva, studera, arbeta och undervisa internationellt, är han ett fantastiskt tillskott för Beckmans och programmet Visuell kommunikation. Han är väl insatt i undervisningsfrågor, har varit gästlärare på en lång rad skolor, bland dem även Beckmans, och dessutom organiserat en egen sommarskola (The Ventriloquist Summerschool) tillsammans med Kristina Ketola Bore, säger Samira Bouabana, programansvarig för Visuell kommunikation. 

–João har ett kritiskt och positivt perspektiv på ämnesområdet och dess möjligheter att utvecklas. Hans kunskap om internationell visuell kommunikation är stor och kommer att bidra till programmets ambition att vidga studenternas perspektiv på samtida uttryck, fortsätter Samira Bouabana. 

Design med teknik som utgångspunkt

Jonas Johansson är utbildad vid Linköpings Tekniska Högskola samt Hyper Island och har arbetat som designer och utvecklare i Tokyo, Montreal, London och Stockholm. I sin egen studio utforskar han mötet mellan människa, maskin och natur med ljus som återkommande medium. På Beckmans undervisar och handleder Jonas inom design med teknik som utgångspunkt — från digital anpassning av form och produktutveckling till interaktiva installationer.  

–Med Jonas Johansson som adjunkt på Visuell kommunikation har programmet höjt skolans tekniska kompetens. Jonas stora entusiasm för och kunskap om tekniska möjligheter inom visuell kommunikation är en enorm tillgång för våra studenter och deras möjligheter att utveckla samtidens uttryckssätt inom vårt ämnesområde, säger Samira Bouabana.

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera