Beckmans i samarbete med internationella konstbokmässan Stockholm Art Book Fair

Beckmans visuell kommunikation

Mötet mellan konstböcker och design står i fokus när Stockholm Art Book Fair slår sig ihop med Beckmans och huserar i skolans lokaler 12-14 april.

Analog live-produktion av publikation

Samarbetet reflekteras tydligt i mässans visuella utformning som gestaltats av tre Beckmansalumni, Greta Colloca, Adam Nyström och Tor Westerlund, liksom i den utställning som studenter på programmet Visuell kommunikation gör under lördagen; “80 år på 80 minuter: Beckmans genom en Xerox-lins”. Studenterna kommer att gräva sig igenom skolans arkiv och skapa en publikation baserat på vad de hittar. Produktionen sker helt utan datorer och görs med hjälp av en kopiator, en risograph, lim och saxar.

– När chansen kom att låta Stockholm Art Book Fair husera på skolan såg vi en möjlighet att ge programmet Visuell kommunikation en egen plattform för att visa vad som sker i framkant av ämnet i form av det bästa inom bokformgivning och publicering, och samtidigt föra ihop det med våra studenters idéer och perspektiv. En bokmässa må låta föga nyskapande, men det är just i dessa sammanhang det senaste och intressantaste inom grafisk design etableras, för att senare ofta tas upp av kommersiella varumärken och byråer, säger Peter Ström, lektor på programmet.

Kända svenska och internationella namn i mässprogram 

Mässan innehåller också ett gediget program som inkluderar namn som Metahaven, Ida Wessel, Martina Hoogland Ivanow, Maja Kölqvist, Anna-Sophie Springer och Etienne Turpin. 

–Under helgen har vi en uppsjö av event, med flertal boksigneringar, bokreleaser och en föredragsserie med både svenska och internationella gäster som kommer att diskutera skärningspunkten mellan koncept, innehåll och design.” säger Edit Fándly, projektledare och konstnärlig ledare för Stockholm Art Book Fair. 

Öppettider

Fredag 12 april kl 11.00-19.00
Lördag 13 april kl 11.00-18.00
Söndag 14 april kl 11.00-18.00

Om Stockholm Art Book Fair 

Konceptet med en konstbokmässa är vanligt förekommande i större städer. Stockholm Art Book Fair 2019 finns till för att ytterligare etablera Stockholm som konststad och är en del av Stockholm Art Week. Mässan erbjuder svenska såväl som internationella utställare av högsta klass: Art and Theory Publishing (SE), Arvinius + Orfeus Publishing (SE), Blackbook Publications (SE), Idea Books (NL), K.Verlag (D), Kalejdoskop Förlag (SE), Konstfack (SE), MAMA Books (HU), Moderna Museet (SE), Nationalmuseum (SE), Noviki (PL), Onomatopee Projects, Replika Publishing (D), Rojal Förlag (SE), Royal Institute of Art / The Photographic Artists’ Book (SE), Skreid Publishing (SE), och Sternberg Press (D).

Nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera