Beckmans på Stockholm Design Week 2022

Beckmans form, stockholm furniture fair

För femte året har sistaårstudenterna på Formprogrammet vid Beckmans samarbetat med några av Sveriges främsta möbelföretag; i år Gärsnäs, Johanson Design, Källemo, Lammhults, Nola & Swedese.

Mellan 7-12 februari presenterar vi deras sex produkter i en utställning på Alma på Nybrogatan 8.

Välkommen på finissage fredag den 11 februari kl 16-20!

Foto: Emil Fagander.

Designföretagen har utmanat studenterna med en brief

–Liksom tidigare år har studenterna arbetat i team om 2-3 med varsitt designföretag som i sin tur utmanat dem med en brief. Varje år bjuder på nya möjligheter och utmaningar. Inte minst en snabbt föränderlig värld där nya villkor sätts, som skapar nya riktningar, upptäckter och lösningar. Det här projektet är ett viktigt designsamarbete för våra studenter som ger dem värdefulla erfarenheter för framtiden. Att designföretagen så generöst bidragit med sin tid och expertis har stor betydelse för att vi ska kunna genomföra det,  säger Morgan Rudberg, kursansvarig lektor på Form.  

Utställningskoncept en hyllning till den kreativa processen

Utställningens koncept, All Thoughts Welcome, är en hyllning till den kreativa processen och tankars oväntade, röriga och spontana liv. Tankar som ger form till idéer som i sin tur ger upphov till nya former, skapelser och intryck som beskriver och berikar vår värld. För när möblerna väl är på plats känns de ofta självklara. Men hur kan allt arbete som föregår det berättas? Det blev ingången till det koncept, grafiska design, film, katalog och digital kommunikation som en grupp studenter på programmet Visuell kommunikation tagit fram.

För själva utställningen återvänder vi till Beckmans tidigare lokaler på Nybrogatan 8, en plats där idéer fortsätter födas och ges liv. 

All Thoughts Welcome på Alma, Nybrogatan 8, 7-12 februari. Foto: Emil Fagander.

Utställningens öppettider

7 februari: 16.00-20.00
8-11 februari: 12.00-20.00
11 februari: 16.00-20.00 finissage
12 februari: 10.00-17.00

Plats: Alma, Nybrogatan 8.

Designers & samarbetsföretag

SINCERELY, VAGGERYD – Tora Kirchmeier & Simon Mattisson i samarbete med Swedese. Foto: Emil Fagander.
O – design Elias Berg, Mikaela Midell & Felicia Mebus i samarbete med Lammhults. Foto: Emil Fagerberg.

KLINT – Dana Ferrazzini & Ida Simma i samarbete med Gärnäs. Foto: Emil Fagander.

Koncept & visuell kommunikation

Koncept, grafisk design, film, katalog och digital kommunikation av Alexander Peri, Annabella Gustafsson, Joel Eriksson, Sara Bris, Tuva Larsson, sistaårsstudenter på programmet Visuell kommunikation.

Nyheter
Works of Essence

Works of Essence


Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Filtrera